Na wielkie i małe okazje

 

Banalne ciasta podane w zwykły sposób nie pasują do Twojego wymarzonego pomysłu na przyjęcie weselne? A może chcesz sprawić, że tegoroczne urodziny dziecka będą niezapomniane? Postaw na candy bar – stół pełen słodkości, który ucieszy zarówno kubki smakowe, jak i oko. Stwórz własną aranżację lub zdaj się na doświadczenie profesjonalistów, którzy wyczarują dla Ciebie wspaniałą kompozycję o wybranym temacie głównym. 

Zaletą takiego sposobu podania przysmaków jest dowolna możliwość kombinacji smakołyków. Same desery na słodki stół to jednak nie wszystko! Liczy się przede wszystkim sposób, w jaki zostaną one zaprezentowane, tak aby były również wizualną ucztą dla zaproszonych. Dlatego też koniecznie wybierz motyw przewodni przyjęcia!

 

Skomponuj swój wymarzony BUFET

Ogranicza cię tylko wyobraźnia! Możesz dowolnie komponować swój bufet, zamawiając deserki w ilości podanej w tabeli oraz jej wielokrotności.

 

Deserki

Minimalne zamówienie 16 sztuk. Możliwe zamawianie krotności 16 sztuk.


Deser czekoladowo-orzechowy
sztuk

Deser mango-marakuja
sztuk

Deser z galaretką
sztuk

Deser owoce lasu
sztuk


Mini deserki

Minimalne zamówienie 20 sztuk. Możliwe zamawianie krotności 20 sztuk.


Mini deser mus czekoladowy z wiśniami
sztuk

Panna cotta
sztuk

Mini deser tiramisu
sztuk

Mini deser truskawkowy wegański
sztuk

Mini deser czekoladowo-orzechowy
sztuk


Makaroniki

Minimalne zamówienie 20 sztuk. Możliwe zamawianie krotności 20 sztuk.


Makaronik czarna porzeczka
sztuk

Makaronik pistacja
sztuk

Makaronik Słony Karmel
sztuk

Makaronik Marc de Champagne
sztuk

Makaronik czekolada whisky
sztuk

Makaronik Ciastko Korzenne
sztuk


Mini Tarty

Minimalne zamówienie 9 sztuk. Możliwe zamawianie krotności 9 sztuk.


Babeczka bankietowa borówkowa
sztuk

Babeczka bankietowa malinowa
sztuk

Babeczka jabłkowa z kruszonką
sztuk

Babeczka malinowa z bezą
sztuk

Babeczka agrestowa z bezą
sztuk

Dakłas bankietowy
sztuk


Monoporcje

Minimalne zamówienie 9 sztuk. Możliwe zamawianie krotności 9 sztuk.


Monoporcja malinowa
sztuk

Monoporcja mango
sztuk

Naked cake mini (czekoladowy)
sztuk

Monoporcja Pina Colada
sztuk

Monoporcja Egzotyczna
sztuk


Lizaki

Minimalne zamówienie 12 sztuk. Możliwe zamawianie krotności 12 sztuk.


Lizak truskawkowy
sztuk

Lizak migdałowo-kokosowy
sztuk


Banalne ciasta podane w zwykły sposób mogą nie pasować do Twojego wymarzonego wesela czy urodzin dziecka. Postaw na candy bar – stół pełen słodkości, który zachwyci zarówno podniebienie, jak i oko. Stwórz własną aranżację lub zaufaj profesjonalistom, którzy przygotują wspaniałą kompozycję zgodnie z Twoim tematem. Zaletą candy baru jest możliwość dowolnej kombinacji smakołyków oraz ich atrakcyjnej prezentacji. Wybierz motyw przewodni, aby stworzyć niezapomniane wrażenie dla gości!


* pola wymagane


Najmodniejszy weselny poczęstunek 

 

Obok tematycznych barków z alkoholami słodkie stoły coraz częściej zastępują tradycyjne formy serwowania na przyjęciach weselnych. Odpowiednio zaprezentowane stają się nieodłączną częścią wystroju imprezy. W przypadku stylu glamour zdecyduj się na złociste eklerki i pralinki czekoladowe. Makaroniki, babeczki i lukrowane ciasteczka z kolei sprawdzą się przy motywie romantycznym. Niech dekoracje towarzyszące słodyczom współgrają ze sobą stylem oraz kolorystyką, w ten sposób unikniesz nieestetycznego chaosu na stole.

Urodziny z candy barem

 

Mówiąc o urodzinowym menu, na myśl od razu przychodzi nam tort. Oczywiście sam wypiek sprawdzi się jedynie, gdy zapraszamy gości jedynie na „kawę i ciasto”. Co jednak, jeśli planujemy większe przyjęcie, z pompą, lub organizujemy je w wynajętej sali? Wówczas nie wystarczy poczęstunek kawałkiem tortu. Candy bar na imprezę urodzinową sprawdzi się jako przystawka przed najważniejszym deserem. Dostosuj przysmaki w bufecie do wieku Twoich gości. W przypadku starszych osób zrezygnuj z twardych dropsów i cukierków, a postaw na ptysie i serniczki. Nie zapomnij o odpowiedniej, spersonalizowanej dekoracji stołu, zwłaszcza jeżeli są to okrągłe urodziny.

 

Słodki stół na kinderbalu

 

Kinderbal bez słodyczy? W przypadku najmłodszych takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Słodki stół dla dzieci różni się nieco od tego dla dorosłych. Przede wszystkim możesz pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa w przygotowaniu menu oraz aranżacji. Nie bój się, że przesadzisz – dzieciaki nie będą miały nic przeciwko niecodziennej różnorodności kolorów i smaków. Żelki, pianki, cakepopsy, drażetki – im więcej rodzajów, tym lepiej (nie przesadzaj jednak z ilością poszczególnych słodkości). Furorę na przyjęciu zrobi czekoladowa fontanna, która może stanowić główną atrakcję stołu. Jeśli chcesz nieco ograniczyć poziom zasłodzenia, przygotuj również owoce na patyczkach oraz mini ciasta o obniżonej zawartości cukru. Planując candy bar, weź pod uwagę motyw główny kinderbalu – Halloween, superbohaterowie, ulubiona bajka – i przygotuj adekwatne dekoracje.

Dzisiaj jest sobota 21 grudnia. Imieniny obchodzą: Tomisław, Balbin, Tomasz, Honorat, Festus, Piotr