Zapraszasz do siebie gości na przyjęcie sylwestrowe? Świetnym pomysłem będzie zaserwowanie słodkości w postaci słodkiego bufetu. Taka oryginalna aranżacja stołu pełnego smakołyków z pewnością spodoba się zaproszonym osobom. Co więcej, pięknie podane desery smakują jeszcze lepiej! Cukiernia Sowa z przyjemnością podpowie Ci więc, o czym pamiętać podczas przygotowań. Już teraz dowiedz się, jak z sukcesem stworzyć candy bar! Z naszą pomocą to naprawdę łatwe zadanie.
Spis treści
Jeśli znudziły Ci się ciasta podawane do kawy na zwyczajnych talerzach lub paterach, proponujemy słodki bufet z Cukierni Sowa! Takie rozwiązanie pozwoli Ci też dobrze bawić się na własnym przyjęciu, bez potrzeby ciągłej obsługi gości. Candy bar doskonale sprawdzi się na imprezach o niezobowiązującej formie i bez określonej pory na deser. Duże możliwości w kontekście kompozycji oraz wykorzystanie najlepszych składników i receptur sprawiają, że słodki bufet z Cukierni Sowa to podwójna przyjemność: zachwyca i wizualnie, i pod względem smaku. Przestrzeń dedykowaną deserom warto także stworzyć, by:
podać słodkości w niebanalny sposób,
ciekawie zaaranżować pomieszczenie,
dać gościom możliwość skosztowania tego, na co mają ochotę w dowolnym momencie,
zaprezentować się jako pomysłowy organizator przyjęcia.
Teraz gdy wiesz już, jakie są największe zalety słodkiego bufetu, możesz przystąpić do przygotowań. Dzięki kilku poradom Cukierni Sowa całą aranżację zaplanujesz samodzielnie. Podstawowe elementy candy baru to:
stół – możesz przykryć go obrusem lub wyeksponować blat,
naczynia – do nakładania (szczypce i łopatki) oraz serwowania słodkości,
dekoracje – w spójnej kolorystyce i stylu, tematycznie dopasowane do Sylwestra; pomyśl np. o topperach, wazonie z kwiatami, czy rozłożeniu lampek na blacie,
etykiety – przygotuj estetyczne oznaczenia deserów.
W wyborze koloru przewodniego możesz zainspirować się zimą. Postaw wtedy na biel, kryształy, srebro i szyszki. Wolisz styl glamour? Wybierz dekoracje i naczynia w kolorach różu i złota. Na sylwestrowe przyjęcie doskonale pasuje też klasyczne połączenie czerni i złota.
Rodzaj naczyń dostosuj do typu podawanych słodkości. Do dyspozycji masz m.in. tace, talerze, patery czy okazałe, szklane bomboniery na nogach. Jeśli zastawa będzie spójna zarówno pod względem stylistyki, jak i kolorystyki, efekt już będzie niesamowity. Świetnie, jeśli dostosujesz talerze do motywu przewodniego bufetu i wybierzesz np. te w kształcie gwiazd albo z motywem śnieżynek. W przypadku Sylwestra w stylu zimowej krainy doskonale sprawdzą się krążki drewna, na których ułożysz deserki. Możesz zaopatrzyć się także w specjalne ekspozytory na słodki stół.
Zawartość i rozmiar słodkiego bufetu zależy od Ciebie! Smakołyki mogą komponować się kolorystycznie z dekoracjami bądź tworzyć wyjątkowy, smaczny mix. Ważne, by propozycje dla gości były różnorodne. Dzięki temu każda zaproszona osoba znajdzie coś dla siebie. W Cukierni Sowa masz do dyspozycji m.in. ciasteczka, mini tarty, modne naked cakes, nowoczesne cake pops, czy miniporcje naszych kultowych tortów, np. dakłasa – pysznego połączenia bezy, daktyli, orzechów włoskich i śmietanowego kremu. Poza tym polecamy również:
deser mango-marakuja (mus z białej czekolady i owoców),
mini deser tiramisu – z serkiem mascarpone, likierem amaretto i ponczem kawowym,
czekoladowy mus śmietanowy z wiśniami w żelu,
makaroniki ze złotym akcentem o smaku słonego karmelu, porzeczki, pistacji i szampańsko-truskawkowym.
Aby urozmaicić stół pełen słodkości, warto także postawić na galanterię czekoladową z Cukierni Sowa. Znajdziesz tam ręcznie robione praliny w najróżniejszych kształtach, kolorach i smakach, przepyszne trufle czy draże w czekoladowych polewach.
Możliwość samodzielnego skomponowania menu candy baru to doskonała okazja do wykazania się w roli organizatora niezapomnianego Sylwestra. Jak najszybciej odwiedź zatem stronę Cukierni Sowa i zapoznaj się ze wszystkimi słodkościami, które mogą uświetnić Twoje przyjęcie. Zamówienie możesz złożyć telefonicznie lub osobiście. Jeśli to Twoja pierwsza impreza albo nie jesteś zdecydowany, chętnie podpowiemy, jakie deserki wybrać!